Tools voor Model Based Testing

Tools Model Based TestenIn onderstaande tabel hebben we een aantal open source en commerciële Model Based Testing tools opgenomen die het MBT proces kunnen ondersteunen. De lijst is zeer zeker niet volledig. Het geeft een indicatie van de vele mogelijkheden die er zijn.

In de tabel vind je de naam van de tool (inclusief link naar de website voor meer informatie), het ondersteunde input formaat, licentie type en een korte beschrijving.

NaamInput formaatSoort licentieKorte beschrijving
4TestCustom (Gherkin based)Commercieel4Test is een MBT tool waarbij de test ontwerpmethode Constraint Driven Testing (CDT) en de test automatisering methode Keyword Driven API Testing (KDAT) zijn gecombineerd.
BPM-XBPMN, UML, flowcharts, etc.CommercieelBPM-X maakt testgevallen van business process-modellen die o.a gemaakt zijn met OpenText® ProVision, ARIS®, Sparx Enterprise Architect, CaseWise, MEGA, IBM Rational® System Architect en Microsoft Visio®. Het kan testgevallen exporteren naar Excel, HP Quality Center, SAP® of eCATT.
Conformiq CreatorActivity Diagrams, DSL, Gherkin, BPM, flowcharts, etcCommercieelCreator maakt testgevallen van business process-modellen die of gemaakt worden met de tooling of worden geïmporteerd uit Microsoft Visio®,
ARIS®, en andere BPM tools, plus XSD en WSDL structuren.
Daarnaast kunnen QTP en Selenium tests worden geïmporteerd.
DTMCustom activity modelCommercieelMet DTM kun je een testmodel maken en op basis van dit testmodel kunnen er testgevallen worden gegenereerd. Deze testgevallen worden gegenereerd op basis van een algoritme die combination coverage wordt genoemd.
fMBTCustom (AAL)Open SourceMet fMBT kun je een testmodel opstellen en de testgevallen automatisch laten genereren. fMBT heeft een model editor, testgenerator en kan interfacen met verschillende tools voor het analyseren van logs.
GraphWalkerFSMOpen SourceMet GraphWalker kunnen testgevallen worden gegenereerd op basis van Finite State Machines.
MBTsuiteUML of BPMNCommercieelMet MBTsuite kunnen testgevallen worden gegenereerd op basis van UML modellen. MBTsuite heeft interfaces met verschillende testmanagement en testuitvoerings tools.

 

A

Ook interessant?

Model Based Testen

Wat is Model Based Testing (MBT)?

Voordat we ingaan op model based testing (MBT), gaan we eerst in op wat een model is. Wat is een ...
Meer Lezen
Model Based Testen

Stappen binnen Model Based Testing proces

De mogelijke stappen binnen het Model Based Testing proces zijn weergegeven in onderstaand figuur. Afhankelijk van de gebruikte tooling kunnen ...
Meer Lezen
Tools Model Based Testen

Tools voor Model Based Testing

In onderstaande tabel hebben we een aantal open source en commerciële Model Based Testing tools opgenomen die het MBT proces ...
Meer Lezen
Selenium Suite

Selenium Suite

We hebben een aantal onderwerpen over Selenium Suite opgenomen:
Blijf op de hoogte van onze nieuwste ontwikkelingen, schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!