Integratietest strategieën

Strategieën voor integratietesten

Integratietest strategieënVoor de strategie van de integratietest zijn er meerdere varianten mogelijk. Het ene uiterste is dat alle modules, deelsystemen, systemen of applicaties in één stap met elkaar worden geïntegreerd en dat daarna het geheel wordt getest. Het andere uiterste is dat alle delen één voor één met elkaar geïntegreerd en dat er na ieder integratie stap wordt getest. Tussen deze twee zijn uitersten zijn allerlei varianten mogelijk.

Mogelijke strategieën

Hieronder hebben we er een aantal kort beschreven:

  • Big bang
    Big bang integratietesten is een integratie teststrategie waarbij alle eenheden (units, systemen of ketens) op een moment aan elkaar worden gekoppeld, wat resulteert in een compleet systeem of keten. Wanneer dit type teststrategie wordt gebruikt, is het moeilijk om eventuele fouten te isoleren. Dit omdat de aandacht niet is gericht op het testen van een individuele interfaces, maar op het geheel.
  • Top-down
    Top-down integratietesten is een integratiestrategie die wordt gebruikt om het gedrag van de nog niet geïntegreerde lagere niveau modules, te simuleren. Er worden hierbij stubs gebruikt om de aanroepende module tijdelijk te vervangen. De stub geeft hetzelfde resultaat als dat van het daadwerkelijke product.
    Stubs worden ook vaak gebruikt als de software moet communiceren met externe systemen.
  • Bottom up
    Bottom up integratietesten is een integratiestrategie die wordt gebruikt om het gedrag van de nog niet geïntegreerde hogere niveau modules, te simuleren.
    Er worden hierbij drivers gebruikt om de te testen module aan te roepen. De driver geeft dezelfde parameters door als de echte module.
  • Op volgorde van oplevering
    Dit is een integratiestrategie die gebaseerd is puur op basis van de oplever volgorde van de software. Vanuit test perspectief is het hierbij van belang om invloed uit te kunnen oefenen op de oplever volgorde. De testmanager / testcoördinator of andere verantwoordelijke voor het testen moet dan wel betrokken worden bij de ontwikkelplanning om invloed uit te kunnen oefenen.
  • Op volgorde van functionaliteit
    Dit is een integratie teststrategie die gebaseerd is op het integreren van de functies, zoals vastgelegd in het design. De relaties/functies zoals beschreven in het design, worden gebruikt als integratievolgorde.

Ook interessant?

Integratietest strategieën

Integratietest strategieën

Strategieën voor integratietesten Voor de strategie van de integratietest zijn er meerdere varianten mogelijk. Het ene uiterste is dat alle ...
Integratietesten

Wat is integratietesten?

Doelstelling De integratietest heeft als doel om te bepalen of de verschillende modules, systemen of applicaties onderling correct gegevens kunnen ...
Referentietabellen teststrategie

Referentietabellen teststrategie

Heb jij dat ook, dat je bij het opstellen van een teststrategie denkt:
Integratietesten - TestTalk Whiteboard

Integratietesten – TestTalk Whiteboard

Deze TestTalk whiteboard gaat over integratietesten. De volgende onderwerpen worden besproken: - Wat is integratietesten - Welke soorten integratietesten zijn ...
Blijf op de hoogte van onze nieuwste ontwikkelingen, schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!