Teststrategie

Teststrategie

Teststrategie

Een korte omschrijving van een teststrategie is: Wie test wat met welke diepgang?

In een testtraject is het onmogelijk om alles volledig te testen. Voorafgaand aan het opstellen van een teststrategie wordt een product risico analyse uitgevoerd. In deze product risico analyse worden de verschillende risico’s onderkend en gecategoriseerd. Op basis van deze risico’s kunnen strategische keuzes gemaakt worden met welke testsoorten, diepgang en middelen de testen worden uitgevoerd. Bij de hiervoor genoemde keuzes spelen de aangeleverde acceptatiecriteria ook een belangrijke rol. Daarnaast is het mogelijk om met een teststrategie de beschikbare middelen (tijd, geld en IT-middelen) zo efficiënt mogelijk in te zetten. Dus de hoogst haalbare dekkingsgraad op het juiste moment in het testtraject.

Doel teststrategie

De teststrategie geeft een totaal overzicht van wat er getest wordt binnen welke testsoort en met welke diepgang. Hiermee kan voorkomen worden dat onderdelen in meerdere testsoorten met dezelfde diepgang en op basis van dezelfde specifiaties worden getest.

De teststrategie moet besproken worden met en geaccordeerd worden door de opdrachtgever van het testtraject, liefst onderbouwd met statistische informatie. De opdrachtgever moet de risico’s van de gepresenteerde teststrategie goed onderkennen en moet zien dat de optimale balans is gehaald in de kwaliteit van testen, tijd en geld.

Het opstellen en accorderen is een onderdeel van de fase “Planning” van TMap® Next

Opstellen teststrategie

Heb jij dat ook, dat je bij het opstellen van een teststrategie denkt:

Wij hebben de antwoorden voor je opgenomen in één document. Een handig naslagwerk voor bij het opstellen van een teststrategie.

AA

Ook interessant?

Template PRA en teststrategie

Template PRA en teststrategie

Ondersteunt alle activiteiten voor PRA en teststrategie voor MastertestplanDeze gratis tool ondersteunt alle activiteiten bij het uitvoeren van een productrisicoanalyse (PRA) ...
E-learning training productrisico analyse

Productrisico analyse (PRA) e-learning training

Hoe je productrisico analyse (PRA) kunt leren, zonder 2 dagen naar een cursus te gaan Lees verder als jij wilt ...
Toets je kennis

Productrisico analyse kennistoets

Deze online toets bevat 15 vragen waarmee je je kennis over een productrisico analyse kunt toetsen. Aan het einde van de toets ...
Referentietabellen teststrategie

Referentietabellen teststrategie

Heb jij dat ook, dat je bij het opstellen van een teststrategie denkt:
Blijf op de hoogte van onze nieuwste ontwikkelingen, schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!