TMap NEXT Business Driven Test Management (BDTM)

Dit boek biedt de business- en IT-manager inzicht in de zakelijke sturingsmogelijkheden van het testproces: TMap BDTMBusiness Driven Test Management (BDTM). BDTM stelt het resultaat voorop en geeft de opdrachtgever (business of IT-manager) van het testproces de mogelijkheid de afdekking van de risico’s, de doorlooptijd en de kosten van het testproces te besturen, zowel in de planningfase als in de uitvoeringsfase.
Tevens bevat dit boek een inleiding en samenvatting van de Test Management approach TMap NEXT®. Dit is een testmethode die is samen te vatten in vier essenties:
– Business Driven Test Management (BDTM), handvatten voor de opdrachtgever om testen aan te sturen op basis van zakelijke gronden.
– Een volledige beschrijving van het testproces, van testmanagement tot testspecificatie en -uitvoering.
– Een complete ‘gereedschapskist’ met techniekbeschrijvingen en organisatorische en infrastructurele ondersteuning.
– De methode is adaptief en daarmee geschikt voor gebruik in de uiteenlopende situaties en omgevingen (nieuwbouw, onderhoud, waterval / iteratief / agile, maatwerk of pakketsoftware, outsourcing / offshoring).

TMap heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot dé standaard voor het testen van informatiesystemen en is in 2006 geactualiseerd onder de naam TMap NEXT. De kracht van TMap NEXT bestaat mede uit de vele praktijkervaringen die in het boek zijn verwerkt. Het boek is daarmee een waardevol hulpmiddel voor de huidige en toekomstige uitdagingen op testgebied. De methode wordt momenteel toegepast in honderden bedrijven en instellingen, waaronder de meeste Nederlandse en Belgische banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en overheidsinstellingen.
TMap NEXT BDTM bevat, naast een samenvatting, met name een verdere uitwerking van het Business Driven Test Management. Dit maakt het juist voor testmanagers tot een ideaal boek.

[bol_product_links block_id=”bol_592555c6b0ba2_selected-products” products=”1001004006414207″ name=”TMap next bdtm” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Auteur: Rob Baarda
Uitgever: Uitgeverij Tutein Nolthenius
Nederlandstalig | 192 pagina’s | 9789072194923 | juli 2008

A

Blijf op de hoogte van onze nieuwste ontwikkelingen, schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *