Issue overleg (bevindingenoverleg)

Issues (bevindingen) vanuit testen moeten regelmatig besproken worden met andere disciplines. Hiervoor is het issue overleg bedoeld.

Definitie
Een issue overleg is een multidisciplinair overleg waarin de gevonden bevindingen binnen de projectorganisatie worden besproken.

Issue overleg of bevindingenoverleg

Issue overleg

Het issue overleg bespreekt de voortgang van de openstaande issues en prioriteert en bepaalt de ernstcategorie van nieuwe issues. Alle disciplines welke betrokken zijn bij issues zijn ook betrokken in het issue overleg. Hierbij moet gedacht worden aan afgevaardigden van ontwerpers, ontwikkelaars, architecten, gebruikers etc. Het is dus een multidisciplinair overleg.

Nadat een issue is opgevoerd met een initiële prioriteit en ernstcategorie en gecontroleerd is, wordt deze ingebracht in het issue overleg. Binnen het issue overleg wordt gezamenlijk bepaald wat de prioriteit en ernstcategorie uiteindelijk wordt. De bevindingen kunnen ook waar nodig multidisciplinair besproken worden. Nadat deze besproken zijn worden de issues aan een oplosgroep toegewezen en gaat het bevindingenproces verder.

Ook wordt binnen het issue overleg de voortgang van de issues besproken. Als er problemen zijn met issues of dat deze multidisciplinair opgelost moeten worden (b.v. aanpassen van een ontwerp en bouwen van de aanpassing) dan wordt de voortgang daarvan besproken in het issue overleg.

Het opstellen van een voortgangsrapportage over issues is een project aangelegenheid. Vaak wordt hiervoor een PMO’er verantwoordelijk voor gesteld.

N.B. Het issue overleg is geen test aangelegenheid maar een project aangelegenheid. Het is dan ook niet altijd dat de testmanager of testcoordinator een leidende rol heeft in het overleg. Primair zou dit vanuit de projectleiding gefaciliteerd moeten worden.

Ook interessant?

Ernstcategorie en prioriteit

Ernstcategorie en prioriteiten

Binnen het bevindingenbeheer (issue tracking) wordt er vaak gewerkt met een ernstcategorie. Dit moet niet verward worden met de prioriteit ...
Meer Lezen
Bevinding

Testen en bevindingen

Op meerdere momenten tijdens een testproject kunnen er bevindingen (ook wel bug of issue genoemd) worden gedaan:
Bevindingenbeheer

Bevindingenbeheer bij testen

Bevindingenbeheer (Issue tracking) is het managen van de bevindingen door de gehele levenscyclus van de bevinding. Wat een bevinding is ...
Meer Lezen
Issue tracking tools

Issue tracking tools

Issue tracking (bevindingenbeheer) is het managen van de bevindingen door de gehele levenscyclus van een bevinding. Helaas wordt er in ...
Meer Lezen
Blijf op de hoogte van onze nieuwste ontwikkelingen, schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!